Controle van de buitenluchtinlaat
Veel airconditioningsystemen maken gebruik van een gedempte ontluchter, een zogenaamde economiser, om koele buitenlucht aan te zuigen en zo de behoefte aan mechanisch gekoelde lucht te verminderen. U kunt deze economisers alleen laten draaien als de ruimtes bezet zijn, wat gewoonlijk vraaggestuurde ventilatie wordt genoemd.

Draai de dingen naar beneden
HVAC-temperatuurtemperaturen
Als uw installatie geen energiebeheersysteem heeft om de temperatuur te regelen, gebruik dan een programmeerbare thermostaat om de energiebesparing te verhogen en het comfort te verhogen. Deze thermostaten passen zich automatisch aan aan de vooraf ingestelde niveaus, zodat u de verwarmingstemperaturen lager kunt instellen in het weekend en op feestdagen wanneer er niemand in het gebouw is.

Besturing van de verlichting
In grotere gebouwen zullen lichtregelingen zoals fotosensoren en dimmers de onderhoudskosten verlagen en energie besparen door het lichtniveau te verlagen. Maar niet alle lampen werken goed met lichtregelingen. Zo hebben hogedrukontladingslampen (HID) lange opstart- en herstarttijden, zodat ze niet kunnen worden uitgeschakeld op basis van de bezettingsgraad. Fluorescentielampen zijn een betere keuze om te dimmen vanwege de snellere opstarttijd, maar het veelvuldig in- en uitschakelen verkort de levensduur. LED’s werken ook goed bij het dimmen en kunnen worden bedraad met bedieningselementen die zich aanpassen aan het lichtniveau met een fotocellentimer. En omdat LED’s van nature energiezuinig zijn, kunnen ze in systemen als High Bay Lighting aanzienlijke hoeveelheden energie besparen.

led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led l
Besturingen voor verkoopautomaten
Gebruik bezettingssensoren of timers om de verkoopautomaten uit te schakelen wanneer het gebied leeg of gesloten is voor de dag. Sensoren of timers kunnen bijna 50% van de $170 tot $250 aan jaarlijkse elektriciteitskosten besparen die nodig zijn om een enkele verkoopautomaat te bedienen.

industriële energiechecklist
Regelmatig onderhoud uitvoeren
Procesverwarming
Er zijn vele manieren om de energie-efficiëntie van procesverwarming te verbeteren. Om het rendement van de brander te maximaliseren, moet de verhouding tussen lucht en brandstof worden gestroomlijnd met behulp van debietmeting of rookgasanalyse. Voor indirecte verwarmingssystemen moet u ervoor zorgen dat u alle warmteoverdrachtsoppervlakken regelmatig inspecteert en reinigt om roet- of slibophoping te voorkomen, wat de efficiëntie van het systeem vermindert. U kunt ook de luchtinfiltratie in het verwarmingsproces verminderen door systeemlekken te repareren en ervoor te zorgen dat de ovendeuren zo vaak mogelijk sluiten. Voor meer begeleiding en hulpmiddelen die u kunt gebruiken om de prestaties van uw proces-verwarmingssystemen te inspecteren, te onderhouden en te optimaliseren, raadpleegt u de pagina Procesverwarmingssystemen van het Amerikaanse Ministerie van Energie (DOE’s).